g851

De Nieuwe Business

We zien steeds vaker om ons heen dat mensen uitvallen op hun werk. Aan deze uitval gaan veelal lichamelijke klachten als hoofdpijn, stress en griep vooraf. Ook voelen veel mensen zich overspannen of hebben ze last van burn-out klachten voordat ze thuis komen te zitten. Als gevolg van deze klachten kunnen mensen het vaak niet meer kunnen opbrengen om te werken. Alle dagelijkse routine vraagt dan teveel energie. Gezien de huidige situatie rondom Corona kunnen bovenstaande klachten sneller opspelen. Hierdoor kan het nog lastiger worden om een volledige focus te hebben en goed te kunnen blijven functioneren op werk.

Problematiek van de westerse samenleving

Als wij kijken naar hoe onze samenleving is ingedeeld, vinden wij het niet vreemd dat deze problemen opspelen. De westerse mentaliteit is namelijk grotendeels gefocust op beter en meer. De verwachtingen liggen hoog en de continue blootstelling aan externe prikkels stopt nooit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mobiele telefoon, de computer en aan het werken in (grote) open kantoortuinen waarin er weinig tot geen persoonlijke ruimte bestaat. Het kunnen uitzetten van onze prikkels blijft een struggle, omdat er in onze samenleving van ons wordt verwacht dat we continu ‘aan staan’.

Thuiswerken en overprikkeling

Nu thuiswerken van ons verlangd wordt zou je denken dat overprikkeling minder voorkomt, maar niets is minder waar. We checken veel vaker onze telefoon – denk hierbij aan social media en het nieuws – om in contact te blijven met de buitenwereld. Deze versnippering aan verschillende informatie is voor het brein heftig om te integreren, waardoor overprikkeling juist veel vaker voorkomt. De versnippering aan informatiestromen die zo bij ons binnenkomt, maakt het voor ons brein heftig om dit kunnen integreren. Hierdoor komt overprikkeling bij mensen steeds vaker voor.

Het gebrek aan bewustwording op de werkvloer​

Mensen zijn zich tegenwoordig steeds meer bewust van wat ze daadwerkelijk allemaal voelen en denken. Hierdoor durven ze hun grenzen beter aan te geven. Echter zien wij dat er op de werkvloer nog te weinig vanuit deze bewustwording wordt gehandeld. Wellicht zijn werknemers niet anders gewend, beschikken ze niet over de juiste ‘tools’ om hier een verandering voor zichzelf in aan te brengen of durven ze hun ideeën niet bespreekbaar te maken met hun werkgever. Ondanks dat werk voor ons een van de bezigheden is waar we de meeste tijd aan besteden, is het bizar om te bedenken dat we hierbij zoveel tijd en energie op zo’n onpraktische manier inzetten.

Wij weten dat dit anders kan

En deze kennis willen we graag met je delen

Als creatief therapeuten hebben wij veel kennis opgedaan in ons werk wat betreft overspannenheid en/of overprikkeling. Onze ervaring is dat zodra er meer zelfbewustzijn wordt gecreëerd en de gevoelens minder weggedrukt worden, klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Onze visie

Wij zijn van mening dat de ‘oude’ manier van werken vaak de boosdoener is in het ontstaan van de overspannenheid en/of overprikkeling. Wij zien dat bedrijven nog te weinig meebewegen de energie van De Nieuwe Wereld. De bewustzijns verdieping en de ontwikkeling die er in mensen hun persoonlijke leven plaatsvindt kan niet door worden gezet op de werkvloer. Hierdoor ontstaat een discrepantie waardoor er continu teveel van de werknemers gevraagd wordt. Wij kunnen ervoor zorgen dat er op de werkvloer meer ruimte is voor bewustwording door deze voor ons bekende thema’s bespreekbaar te maken en de werknemers dit te laten integreren bij henzelf. Dit zal zorgen voor een positieve uitkomst voor zowel de werknemer als voor het bedrijf.

Hoe we dit aanpakken

Door op de werkvloer meer aandacht aan bewustwording en een andere manier van werken te besteden, zullen bovenstaande klachten sterk verminderen. Hierdoor zullen werknemers meer zelfbewustzijn ontwikkelen en meer vanuit hun kracht en kwaliteiten gaan werken.

Tevreden werknemers

Onze cursus

Onze 3-daagse training op locatie is gericht om meer zelfbewustzijn te creëren bij de werknemers. Hierin leren zij om prikkels makkelijker en beter te reguleren, waarin ze vanuit bewustwording kunnen (samen)werken. Er is aandacht voor eenieder afzonderlijk waardoor de krachten en kwaliteiten van ieder individu worden aangesproken. Op deze manier zullen zij ervaren en voelen welke manier van werken en handelen het beste bij hen past.

Deze training kan zowel preventief als regressief worden aangeboden. Het verbeteren van de structuur en sfeer op de werkvloer en het ontdekken van de kracht en kwaliteit van iedere werknemer staan hierin op de voorgrond.

Speciaal op maat​

Ieder mens is uniek en zo ook ieder bedrijf. Daarom is er ruimte voor eigen inbreng van thema’s. Graag bespreken we dan ook van tevoren wat de specifieke wensen zijn. Op deze manier kunnen wij dit verwerken in een op maat gemaakt programma, dat aansluit bij de beweging van het bedrijf.